O prelată a stadionului ”Ilie Oană” din Ploiești care unea o peluză de tabela de marcaj și tribuna I a cedat sub presiunea zăpezii de pe acoperiș (știrea aici). Aproximativ 50 de scaune și un gard au fost avariate de zăpada și gheața care s-a prăbușit împreună cu prelata. Din fericire, stadionul era gol. Arena ”Ilie Oană” a fost inaugurată toamna trecută.
Despre pățania cu gazonul la inaugurarea ”National Arena” (la meciul România-Franța) a scris mass-media din întreaga Europă, nu doar din România. Ulterior s-a dovedit că gazonul este singura hibă a stadionului care i-a costat pe contribuabilii români aproape 200 de milioane de euro. Deși are acoperiș retractabil, care a costat 25 de milioane de euro, ”National Arena” a rămas deschisă sub asaltul ninsorilor. ”Dacă nu era deschis, ar fi intrat mai multă zăpadă pe porți pe porți și printre inelele stadionului, din cauza curentului”, au explicat pentru Gsp.ro, subordonați ai Primăriei Capitalei.
O anchetă realizată tot de Gsp.ro, în noiembrie 2011, dezvăluia modul absolut aberant prin care au fost alocați cei 25 de milioane de euro pentru un acoperiș, practic, inutil. Pentru a superviza lucrările stadionului, Primăria București a plătit suma de 1,5 milioane de euro firmei ”Louis Berger”. Specialiștii acestei firme au atenționat, pe 9 aprilie 2008, că ”acoperișul retractabil reprezintă o variantă neeconomică pentru că poate fi folosit doar în timpul verii și în cazul ploilor ușoare”. Expertiza a fost ignorată însă de autoritățile locale, care au decis umflarea facturii cu cele 25 de milioane de euro. Anecdotic sau nu, director general al Departamentului Economic al Primăriei București era, în acea perioadă, Bogdan Drăgoi cel care, după asemenea ”economii” a fost recompensat recent cu postul de ministrul al Finanțelor… ”Are el (stadionul – n.a.), niște deficiențe, dar asta e altă problemă”, le califica , să