De la începutul sezonului rece nu mai puțin de 34 de cazuri de gripă au fost întâlnite la nivelul județului, din care trei cazuri de gripa confirmate serologic cu laboratorul și 31 de cazuri sunt afecțiuni clinice compatibile cu gripa care se încadrează în definiția de caz.
Din cele 34, 14 au fost înregistrate numai săptămâna trecută. Șapte rădăuțeni au fost diagnosticați cu gripă, patru dintre ei având nevoie de internare, în timp ce alte șase persoane din Siret au făcut și ele gripă. Virozele au fost și ele în trend ascendent, săptămâna trecută la nivelul județului înregistrându-se aproape 3.500 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și aproape 1.100 de pneumonii. 664 de rădăuțeni au răcit săptămâna trecută, în timp ce 160 au făcut pneumonii.
Cei mai afectati au fost copiii, nu mai puțin de 428 de copii cu vârsta până în 14 ani au ajuns la medic cu răceli, iar 72 cu pneumonii. Medicii le recomandă părinţilor să evite să îşi ducă copiii în locuri aglomerate, iar la primele simptome să apeleze la doctorul de familie şi să îi izoleze la domiciliu. Cei care nu sunt bolnavi și vor să se vaccineze împotriva gripei o pot face, însă riscurile apariției unei viroze nu dispar.
Mii de suceveni sunt diagnosticați cu viroze în fiecare săptămână
„Oamenii trebuie să ştie că dacă fac vaccinul antigripal nu înseamnă că vor fi protejaţi şi împotriva răcelilor, virozelor sau pneumoniilor. Acestea pot apărea oricând dacă organismul este slăbit. De aceea, este recomandat ca în această perioadă să se consume fructe şi legume şi să se bea foarte multe lichide“, a spus medicul de familie Doina Draga Buimistriuc. În farmacii un vaccin antigripal costă în jur de 30 lei, în cabinetele medicilor de familie ne mai fiind vaccinuri după ce Ministerul Sănătății a retras toate dozele deoarece ar fi neconforme.
Intră pe suceava.adevarul.ro