La 14 ani de la intrarea pe piata romaneasca, compania suedeza Medicover a deschis, luna trecuta, primul sau spital pe plan local, in urma unei investitii estimate anterior la circa 20 milioane de euro.
Spitalul este situat in cartierul Aviatiei din Bucuresti si cuprinde ca departamente: ambulator, neonatologie, maternitate, terapie intensiva, diferite specialitati medicale si chirurgicale, imagistica, pediatrie si primiri urgente si triaj.
In septembrie 2011, oficialii companiei declarau ca spitalul va avea 75 de paturi. Unitatea urmeaza sa fie inaugurata oficial in curand.
„Deschiderea in Bucuresti a noului spital european din cadrul grupului Medicover se bazeaza pe experienta celor doua spitale din Polonia”, potrivit reprezentantilor companiei. In Polonia, Medicover opereaza cel mai mare spital privat, in capitala.
Directorul medical al spitalului din Bucuresti este Petre Bratila, doctor in stiinte medicale si medic primar obstetrica-ginecologie. Primele operatii in cadrul spitalului au avut loc la finele lunii ianuarie, potrivit informatiilor de pe site-ul Medicover.
Furnizorii de servicii medicale private se intrec in deschideri de spitale
Prin deschiderea primul sau spital, Medicover intra in concurenta cu MedLife si Regina Maria, furnizori de servicii medicale private care au deja retele de spitale. MedLife controleaza sase spitale cu trei maternitati, iar Regina Maria detine sase spitale cu doua maternitati. In plus, in Bucuresti, spitalul Medicover va concura si cu spitalul Sanador, cu 290 de paturi, inaugurat in aprilie 2011.
Un segment de concurenta acerba va fi maternitatea. De exemplu, un pachet de nastere naturala costa la spitalul Medicover 6.765 lei. Spre comparatie, cel mai ieftin pachet de nastere in cadrul MedLife costa 7.000 lei. La Regina Maria, pretul unei nasteri naturale urca la 7.500 lei. Sanado