Sub presiunea alegerilor locale, democrat-liberalii sunt în febra negocierilor pentru lansarea Mişcării Populare la începutul lui martie. "În opinia mea, în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală", a declarat, pentru gândul, prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde.
În viitoarea alianţă s-ar regăsi alături de PDL, PNŢCD, partid făcând parte din aceeaşi familie europeană - PPE, ecologiştii, dar şi UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.
Preşedintele ţărăniştilor, Aurelian Pavelescu, a declarat, pentru gândul, că au existat discuţii cu pedeliştii conduşi de Emil Boc pe această temă, însă negocierile nu s-au finalizat. "Am avut o întâlnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei alianţe electorale, posibil chiar a unei alianţe politice", a declarat Pavelescu.
"PER îşi arată disponibilitatea de a negocia cu toate partidel eparlamentare din România cu condiţia ca acestea să dea dovada că pot creşte veniturile românilor în mod real şi pot asigura românilor un nivel de trai echivalent celui din UE. De asemenea, trebuie să respecte valorile şi principiile ecologiste", a declarat la rândul său, pentru gândul, preşedintele executiv al PER, Răzvan Păunescu.
Candidaţi comuni, la localeşi parlamentare
Potrivit surselor gândul, partidele care se vor regăsi în Mişcarea Populară vor susţine, într-o primă fază, candidaţi comuni la alegerile locale, ţinându-se cont de cota electorală a aspiranţilor la posturile de primari şi de şefi de consilii judeţene. Pe listele de consilieri, ponderea va fi stabilită în funcţie de cum este cotat fiecare partid în localitatea, respectiv judeţul în care se candidează. Colaborarea va continua şi la parlamentare, când se vor avea în vedere aceleaşi criterii.
De asemenea, sigla Mişcării Popular ar putea fi inima, simbolul PPE, iar în