Comercianţii au ieşit deja cu marfa în centrul Capitalei. Se plâng de frig şi de lumea grăbită. Oferta - cam aceeaşi ca în anii precedenţi - chinezării şi lucruri făcute de mână. Preţuri: între 1 şi 10 lei.
Până la începutul lunii martie, vă veţi împiedica de ei cam peste tot - la gurile de metrou, în pieţe, pe trotuarele marilor bulevarde sau chiar la târgurile specializate.
Comercianţii de mărţişoare au ieşit de două zile cu tarabele prin Bucureşti. Oferta lor seamănă cu cea a celorlalţi ani - orice mărgică cu un şnur alb-roşu e scoasă la vânzare. Preţurile - o spun şi ei - ca pentru toate buzunarele: între 1 şi 10 lei.
Domnul Constantin are cea mai diversificată ofertă de mărţişoare dintre cele care au apărut, de câteva zile, în Piaţa Romană din Bucureşti.
Şi-a luat autorizaţie de la primărie, şi-a pus nevasta la "definitivat" panoul - vitrină şi şi-a ocupat un loc bun pe trotuar. Degeaba, spune domnul Constantin. Trece lumea, dar nu prea se opreşte. La patru lei bucata, vânzătorul are mărţişoare lucrate pe pânză de goblen.
"Tot hand-made-urile se caută şi anul ăsta. Nevastă-mea face mărţişoare din ’92. Acuma, de când a mai lăsat-o vederea, a zis s-o dea şi ea pe «noutăţi» - a făcut mărţişoare de fimo (lut plomeric, n.r.)".
Când se face vremea lui martie, trece domnul Constantin la treabă - iese cu ele la vânzare. Ieri a fost a doua zi de lucru la Piaţa Romană: "Am vândut şi nu prea. E frig, poate e prea devreme. O să stau până pe doi martie".
DE SEZON. Cerceii - mărțișor costă, în Piața Romană, 2,5 lei
Târgul începe vineri
Ceilalţi comercianţi au ales să pună câte-un şnur alb-roşu figurinelor din plastic sau chiar broşelor cu pietre. Preţurile variau între 2 şi 10 lei. Se poartă şi bonsaiul - mărţişor. Se vindea, ieri, la Romană, cu 10 lei. De la Georgiana, clientele au cerut brăţări alb-roşii, la un leu