Dacă ar fi să credem în totalitate toată lauda făcută la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la adresa Poliției Locale de către un reprezentant al acesteia, alte structuri similare, chiar și de peste ocean, ar trebui să vină să ia lecții.
Conform laudelor, Poliția Locală este împărțită în mai multe birouri al căror nume sună impresionant: de Poliție Turistică, de Intervenții, Rutier și Siguranță Obiective, care-și fac treaba ca la “carte” conform atribuțiilor date de Hotărâri ale Consiliului Local și chiar de Legi.
Lăudați și de Jandarmi și de Poliția (cea veche), agenții poliției locale sunt cei care pe lângă acțiunile speciale păzesc și câte un stâlp “inteligent” care dispare în pământ atunci când agentul apasă butonul unei telecomenzi, pentru a permite trecerea unui riveran sau a unui autorizat.
Deși salariile agenților de poliție locală sunt foarte mici, viceprimarul Adrian Gabor apreciază că aceștia lucrează foarte bine, iar în scurt timp la Primărie va funcționa un dispecerat de genul celui de la 112, dar care se va ocupa de chestiuni ce nu intră în competența sistemului unic de urgență 112.
Prezența polițiștilor locali este vizibilă mai ales în zonele centrale pentru a asigura liniștea și ordinea publică, dar la fel de prezenți sunt și în dosarul de cercetare care privește presupuse ridicâri de autoturisme în condiții ilegale.
Activitatea intensă polițiștilor locali se reflectă foarte bine în numărul mare de contravenții aplicate, conform șefului care ia lăudat, chiar dacă a omis să vorbescă de numărul contestațiilor și de reușita acestora, fapt ce reflectă în opinia unora un criteriu important de analiză a activității.
Dacă ar fi să credem în totalitate toată lauda făcută la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la ad