Superiorii celor de la Direcţia Silvică din Suceava încă n-au luat nicio măsură, deşi procurorii au terminat şi rechizitoriul. Abia acum se gândesc să înceapă o anchetă internă, dar e ca şi cum ai trimite lupul în inspecţie la stână. Sursa: SERGIU RUSU
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au trimis zilele trecute în judecată mai mulţi ingineri silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, printre care şi pe şeful instituţiei, Adrian Todaşcă, după ce-au descoperit că aceştia erau implicaţi în afaceri particulare de exploatare a materialului lemnos şi aveau interese să sprijine mai multe societăţi comerciale din domeniu, în conducerea cărora se aflau chiar rude de-ale inculpaţilor.
Şeful Ocolului Silvic îşi aproba singur cotele de tăiere
Pe lângă Adrian Todaşcă, în boxa acuzaţilor Curţii de Apel Suceava vor ajunge alţi patru ingineri silvici, Gheorghe Pintescu, Daniel Constantin Florescu, Dumitru Şincari şi Iulian Cojoc, acuzaţiile fiind de conflict de interese şi infracţiuni de fals.
Todaşcă, de exemplu, şeful de ocol, este acuzat că a achiziţionat mai multe suprafeţe de pădure şi chiar şi-a aprobat singur o parte dintre documente pentru a putea exploara materialul lemnos.
Pe lângă asta, şeful OS Vatra Dornei ar fi măsluit, susţin anchetatorii, şi mai multe acte, trecând în fals alte nume în locul proprietarului suprafeţelor de pădure pe care le-a achiziţionat şi în care şi-a trimis drujbaşii.
Toate firmele neamurilor, abonate la Direcţia Silvică
Potrivit rechizitoriului înaintat instanţei de judecată, Adrian Todaşcă a sprijinit o societate, SC Aramaforest SRL, condusă de soţul cumnatei sale. Ceilalţi patru ingineri silvici au tras şi ei pentru societăţi conduse de rude ori afini de-ai lor.
Gheorghe Pintescu, de exemplu, era alături de SC Silvapin SRL, societate