La un an de la listarea la Bursă, Fondul Proprietatea a anunţat că vrea să vândă acţiunile deţinute la companiile de gaze şi electricitate, printre acestea regăsindu-se şi Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. Preşedintele FNME, Marin Condescu, consideră că în situaţia în care nu s-ar constitui CE Oltenia, această intenţie anunţată ar face ca termocentralele să fie în pericol.
Începutul anului 2012 a însemnat pentru Fondul Proprietatea o nevoie stringentă de lichidităţi. Acest lucru a fost demonstrat şi de declaraţia dată în ianuarie de managerul Greg Konieczny, care precizat că urmăreşte vânzarea unor acţiuni din companiile energetice aflate în portofoliu „Dacă mă întrebaţi pe mine, tot ce avem este de vânzare. Intenţionăm să explorăm posibilităţile de a vinde participaţii în acest an. Este vorba despre companii din sectorul gazelor şi electricitate, distribuitori şi furnizori. Vom face un anunţ când va fi cazul”, a declarat Konieczny, pentru un cotidian naţional.
Condescu: „Un pericol, dacă nu va fi CE Oltenia”
Anunţul făcut de managerul Fondului Proprietatea ar putea crea probleme la cele două companii de stat din Gorj, CE Rovinari şi CE Turceni, în situaţia în care nu se va înfiinţa CE Oltenia. În prezent, pe lângă stat în calitate de acţionar majoritar, la CE Turceni şi Rovinari, acţiuni în procent de 22-25% mai deţine şi Fondul Proprietatea. Preşedintele FNME Marin Condescu consideră că „în structura actuală vinderea acţiunilor de la CE Turceni, Rovinari şi Craiova este un pericol. În condiţiile existenţei CE Oltenia acţiunile pe care le deţine Fondul Proprietatea ar scădea între 10 şi 15% iar „SNLO este singura companie care intră în actuala structură şi la care Fondul Proprietatea nu este acţionar. Vinderea pachetului pe care îl deţine în actuala structură, CE Oltenia nu ar constitui un pericol”, a mai spus Condescu.
Burlan: „P