Potrivit "Strategiei Bucureşti 2035", peste 25 de ani, în Capitală vor exista o autostradă suspendată, o eurogară, de două ori mai multe spaţii verzi şi mult mai multe parcari şi spaţii pietonale ori pentru biciclişti. În plus, edilii şi-au propus să asigure unirea celor şapte gări din Bucureşti prin linie de metrou şi să creeze condiţiile pentru recuperarea identităţii urbane a Centrului vechi.
Toate aceste modificări fac parte din Planul Urbanistic General (PUG), ce va fi discutat în cadrul şedinţei de Consiliu General în maximum două luni, după care urmează să fie aplicată Strategia Bucureşti 2035. "Cu toţii ne dorim o capitală sustenabilă, inteligentă, bine gândită pe termen lung, împachetând progresul şi modernitatea într-un context de planificare lucidă şi inteligentă", a declarat primarul Sorin Oprescu.
La întâlnire a fost prezent şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care l-a asigurat pe primar de susţinerea sa. "Ştiţi deja drumul, iar aşteptarea mea este să vedem creşterea calităţii vieţii în acest oraş. Din punctul meu de vedere, puteţi conta pe un parteneriat onest şi puternic, pe un dialog serios între guvern şi domnia voastră, Primăria Generală, şi toţi cei care vă sunt aproape într-o asemenea întreprindere", a declarat premierul.
Potrivit primarului general, unele proiecte din acest concept au început deja să fie implementate, cum ar fi de exemplu Mihai Bravu - Văcăreşti, subtrecerea de la Văcăreşti-Olteniţa, Podul Doamna Ghica, Dudescu. Edilul-şef al Capitalei a vorbit şi depre zona metropolitană, care va cuprinde judeţul Ilfov până la Ploieşti, o parte din judeţul Călăraşi şi o zonă din judeţul Giurgiu.
"Zona metropolitana se poate face si fara bani de la buget, pentru ca nu avem, în parteneriat public-privat, pentru ca este timpul oraselor, a discutiilor între orase. Vrem sa prindem putin din judetul C