Klaus Iohannis a primit scrisoarea de amenințare în anul 2009, cu o zi zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, moment în care primarul Sibiului era propus pentru postul de premier de către PNL și PSD.
La mai bine de doi ani de la incident, dosarul a rămas cu autor necunoscut.
”Dosarul penal la care faceţi referire se află în lucru la nivelul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 193 cod penal, în vederea identificării autorului acesteia. Cercetările efectuate în acest caz au evidenţiat faptul că într-adevăr au existat ameninţări la adresa domnului primar, Klaus Werner Johannis, însă de la aceea dată, autorul nu a mai recidivat cu mesaje de acelaşi gen. Până în prezent nu au fost descoperite indicii care să conducă la identificarea autorului”, se arată în răspunsul remis la solicitarea Adevărul de către Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu.
Contactat prin intermediul purtătorului de cuvânt, primarul Sibiului a refuzat să comenteze situația.
Aproape 7.000 de dosare cu autor necunoscut
Cazul clubului Liquid ”îngroașă” rândurile dosarelor cu autor necunoscut înregistrate la Inspectoratul de Poliție al județului Sibiu. Până la jumătatea lunii februarie, în evidențe existau 6.897 astfel de dosare, din care peste 4.000 au fost înregistrate doar anul trecut. Printre altele, nu au fost identificați autorii în 6 cazuri de viol, 140 de cazuri de mașini furate, 107 de tâlhării, 1.495 de furturi din mașini şi peste 4.000 de alte infracţiuni de furt.
Anul trecut, la IPJ Sibiu au fost înregistrate 4.041 de dosare cu autor necunoscut, dintre care 4 pe vătămare din culpă, 6 pentru viol, 73 pentru tâlhărie, 20 pentru furturi de maşini, 512 pentru furturi din maşini, 2446 pentru