Salvamontiștii din Braşov au finalizat marcarea traseelor şi refacerea refugiilor salvamont și a celor turistice din masivele Făgăraș, Bucegi și Piatra Craiului.
Mai mult, în unele zone s-au construit chiar refugii nou-nouțe unde turiștii se pot odihni fără probleme. „În Munții Făgăraș, în Valea Viștei, a fost construit un refugiu nou nouț, iar alte două refugii care erau distruse în proporție de 80% au fost refăcute. Am avut noroc și cu colegii de la Cercetașii României care au construit și ei, din fonduri proprii, șapte refugii. Pe lângă aceste refugii, am mai lucrat la reabilitarea și consolidarea potecilor, a podețelor, care erau distruse de vreme, și au fost refăcute și marcajele turistice”, a declarat Thomas Bross, de la Salvamont Victoria, pentru Adevărul.
Lucrările în masivul Făgăraș au început în toamna lui 2009 și au fost finalizate la sfârșitul anului trecut. Lucrări similare s-au făcut și în Piatra Craiului și Bucegi. „Din câte știu eu, s-au finalizat lucrările și în celalte zone, în afara Făgărașului, respectiv în zona Bran-Zănoaga. Acum avem un alt proiect pe care vrem să îl propunem Ministerului Dezvoltării Durabile și Turismului, pentru reabilitarea traseelor din Piatra Mare, Șapte Scări, Rențea, Susai – în zona Predealului“, a explicat Emil Cirică, director executiv adjunct la Consiliul Județean Brașov.
Fondurile au fost alocate de Ministerul Turismului, pe vremea Elenei Udrea, iar licitaţia a fost organizată prin Sistemul Public Electronic de Achiziţii Publice.
Salvamontiștii din Braşov au finalizat marcarea traseelor şi refacerea refugiilor salvamont și a celor turistice din masivele Făgăraș, Bucegi și Piatra Craiului.
Mai mult, în unele zone s-au construit chiar refugii nou-nouțe unde turiștii se pot odihni fără probleme. „În Munții Făgăraș, în Valea Viștei, a fost construit un refugiu nou nouț, iar alte două refugii