Este iarnă, zăpada a început să se topească, însă, localnicii din Stăneşti continuă să aibă probleme cu apa. Oamenii se plâng de nivelul scăzut al apei din fântâni, dar şi de faptul că sunt nevoiţi să şi-o procure de la kilometri distanţă pentru animale.
În vara anului trecut debitul scăzut al apei a făcut ca localnicii din comuna Stăneşti să aibă probleme. Povestea amară se repetă acum, în plină iarnă. Îngheţarea conductei de alimentare cu apă, dar şi secarea pânzei freatice dau mari bătăi de cap sătenilor, care speră că de undeva va veni o soluţie, acum că primăvara bate la uşă. „Până se topeşte zăpada, ce facem? Nu avem la vite deloc, iar eu am şase. Cărăm de unde putem, dar nu mai noi ştim…pentru noi mai cumpărăm de la magazin, dar vita nu bea de la bidon. Aşa că, problemă foarte grea apa la noi, suntem o comună terminată. Ne-a luat-o la oraş, nu trebuia să o oprească pe toată”, a spus un gospodar din sat, cu amărăciune în glas. „S-a dus pânza freatică. Apa Şuşiţei se duce la oraş, iar atunci s-a dus şi pânza freatică. Sunt oameni care au ajuns la ultimul strat din fântână”, a adăugat alt localnic.
Animalele au nevoie de apă
Oamenii încearcă să se gospodărească cum pot, nu se plâng de muncă. Alta este problema la ei, ochiul de apă din fântâni se face tot mai mic, iar apa devine tot mai puţină. Localnicii din Stăneşti se gândesc cu groază la animalele care nu au ce bea, şi pentru care sunt nevoiţi să o procure de la kilometri distanţă. „A fost comună cu apă, dar acum, degeaba am baie în casă. Ca anul ăsta nu a fost aşa greu iarna cu apa. Cărăm cu găleata de la pompă, dar ne uităm cum scade de la o zi la alta”, a spus mâhnit un alt localnic. Probleme cu alimentarea cu apă are şi edilul comunei în propria gospodărie. Vasile Pârvulescu a declarat că singura soluţie este ca oamenii să se poată folosi de puţurile din localitate. „Este foarte adevăra