Domnule Pirtea ati castigat alegerile cu peste 80%. Un procent covarsitor. Cum ati convins electorii?
In primul rand, ceea ce ma bucura foarte mult este faptul ca participarea la vot a fost una covarsitoare, peste 95% din cate stiu eu, ceea ce inseamna ca lumea academica din Universitatea din Timisoara si-a dorit o schimbare, si-a dorit sa se implice, fapt care i-a adus la vot si a aratat ca le pasa. Faptul ca deja exista un cvorum de participare la alegeri si fiind doar 2 candidati, cu siguranta nu se punea problema existentei unui tur 2.
Repet, un numar mare de participanti la vot si care a sustinut proiectul meu managerial imi da foarte mult de gandit si asa cum am mai spus, acest lucru ma bucura pe de o parte, dar pe de alta parte ma constientizeaza ca lumea mi-a incredintat incredere si ca are mari asteptari de la mine. Acest lucru nu poate decat sa ma motiveze, sa ma mobilizeze si sa ma constientizeze de faptul ca greul abia de acum incepe si ca toate acele fraze puse pe hartie intr-un proiect managerial trebuie sa devina, mai devreme sau mai tarziu, realitate.
Sunteti cel mai tanar rector din istoria Universitatii de Vest, la 39 de ani. De obicei tineretea e asociata cu lipsa experientei. Totusi nu a contat lucrul acesta in alegeri. A fost un atu varsta dumneavostra in lupta?
Sincer, asa cum am mai spus si in diferitele discursuri in campania electorala pe la diferite facultati si departamente, unul dintre principalele mele defecte pe care mi le aud spuse de colegi este faptul ca sunt prea tanar. Si faptul ca m-am dus si am consultat o serie de dictionare, de carti, unde sa gasesc o lista a defectelor umane. Si nicaieri varsta, ca tinerete, nu am constatat-o ca un defect. Si pana la urma, categoric, experienta, ce inseamna de fapt? Adica o numaram in ani, in zeci de ani, in zile sau poate si in intensitatea cu care ne traim fiecare