B.E.R.G. Sistem Gaz SA care furnizează gazele naturale în Sighetul Marmaţiei este urmărită penal după ce au avut loc două explozii, într-un club, în urma acumulărilor de gaze.
Şeful Ministerului Public a spus, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că un element de noutate apărut în ancheta privind exploziile de la Sighetu Marmaţiei este că s-a început urmărirea penală împotriva firmei de gaze, pentru vătămare corporală şi distrugere calificată, dispunându-se totodată identificarea tuturor bunurilor persoanei juridice, pentru instituirea măsurilor asiguratorii.
Citeşte şi:
Angajaţii Berg Sistem Gaz nu cunosc normele elementare de distribuţie a gazului
Kovesi a precizat că au fost audiaţi majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei, urmând ca, în funcţie de starea de sănătate a victimelor, să fie audiate şi acestea. Până la acest moment, nicuna dintre victimele exploziilor nu a fost audiate de procurori.
Procurorul general a explicat că ancheta a fost preluată de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul instanţei supreme pentru ca urmărirea penală să se desfăşoare ritmic, având în vedere că sediul firmei de gaze este în Bucureşti, iar victimele sunt internate în spitale din Capitală.
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea anchetei exploziilor de la Sighetu Marmaţiei de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), întrucât sediul firmei ce distribuie gazul în localitatea maramureşeană este în Bucureşti.
În timpul cercetărilor la faţa locului a fost ridicat din clubul în care a avut loc prima explozie sistemul de înregistrare video, ce urmează să fie supus de către experţii criminalişti unor verificări. În cursul zilei de 20 februarie 2012, au fost audiate un număr de 14 persoane, angajaţi ai firmei ce asigura distribuirea de gaz în oraş, prec