„Proiectul, în valoare totală de 1.022.801,65 lei, din care valoarea totală eligibilă de 832.023,78 lei, este implementat în perioada 15 martie 2011 – 14 iulie 2012. Obiectivul proiectului este promovarea, la nivel naţional, a produselor turistice specifice Ţării Bârsei, Ţării Făgăraşului şi Zonei Rupea“, a precizat Mihai Pascu, președintele Agenției de Dezvoltare a Județului Brașov.
„Turismul a fost o promisune pe care, spun eu, am onorat-o sută la sută, respectiv Brașovul să fie primul județ turistic al țării. Am reușit pentu că ne-am preocupat să valorificăm patrimoniul din județ. Sunt 943 de monumente înregistrate în județ. Majoritatea sunt într-o stare civilizată, renovate. Este vorba despre biserici, care au fost tinute intr-o stare civilizata, cele romanesti si cele unguresti. Cu patrimoniul saşilor am avut probleme. Dacă monumentele de lânga municipiu sunt într-o stare bună, cele de la periferia judetului nu arata la fel, mai ales cele din zona Rupea. Vor fi în continuare pentru noi o prioritate. De exemplu, la Roadeş, ministrul german al Culturii a promis un milion de euro, dar sunt necesare cel putin cinci. Sper sa reusim sa accesam fonduri europene, iar pâna la alegeri vom începe lucrarile la Feldioara, la cetatea construită de cavalerii teutoni în sec al XII-lea“, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu.
Pentru realizarea obiectivului au fost derulate următoarele activități:
Secțiunea tururi virtuale oferă posibilitatea de a descoperi prin imagini cetăți, castele și biserici fortificate din judeţul Braşov. Pentru cei ce vor să viziteze obiective turistice din județ sunt propuse câteva itinerarii care pot fi completate și diversificate prin intermediul sugestiilor oferite de cei care au călătorit deja în aceste zone. Gastronomia specifică județului este, de asemenea, un segment reprezentat în cadrul porta