La competiţia desfăşurată week-end-ul trecut la poalele Bucegilor, în apropiere de Braşov, au participat 20 de atleţi. Toţi au terminat traseul de 42,195 km, parcurs cu ambiţie la temperaturi de -12 grade şi pe ninsoare. O parte din itinerar a trecut prin vechea cetate a Rîşnovului
Pe Valea Glejariei, lîngă Rîşnov, vîrful Bucşoiu veghează asupra unui platou imens care se întinde la o altitudine de 815 m la poalele Bucegilor. Păduri de brazi, un rîu năvalnic şi o salbă ştirbă de case de vacanţă, răsfirate precum nişte solitare palate de cleştar, respiră şi dau viaţă unei întinderi albe cît vezi cu ochii. E un tablou miraculos, parcă din povestirile sălbatice ale lui Jack London.
VEZI MAI JOS O SUPERGALERIE FOTO DE LA MARATONUL ZĂPEZII!
Start cu imn naţional
Iar din marea aceasta de zăpadă, pe un drumeag cu cocoaşe de gheaţă, apar, brusc, 20 de zombi multicolori, ascunşi în aburul propriilor răsuflări. Termometrul arată -12 grade, e ora 9 dimineaţa, iar participanţii, înfofoliţi, voioşi şi optimişti, tocmai au pornit în primul Maraton al Zăpezii din România, 42,195 km sub sărutul omătului.
Imnul naţional s-a cîntat şi s-a strigat hip-hip-ura înainte de plecarea de la Centrul de Pregătire Montană Himalaya. Şi denumirea nu e întîmplătoare! Cabana îi aparţine lui Vasile Dogaru, unul dintre membrii primei expediţii exclusiv româneşti pe Everest, în 2003.
"Ca să-mi îndeplinesc visul, am adus Antarctica la noi"
"El şi-a îndeplinit visul pe care-l avea cînd eram colegi la şcoala militară, la 20 de ani. Eu cîntăream pe atunci 100 de kilograme, dar îmi doream să alerg cîndva măcar un maraton. Şi acum, după ce am făcut-o, începînd din 2008, pe şase continente, Europa, Asia, Africa, America de Sud şi de Nord şi Oceania, mi-a rămas neacoperită Antarctica. Nu ştiu dacă voi izbuti s-o fac vreodată! Aşa că, pentru