Tech City din Marea Britanie este supranumita Capitala Digitala a Europei, gazduind peste 700 de companii din intreaga lume, majoritatea start-up-uri, oferind acces la o retea ampla de business angels si consiliere. Wall-Street.ro a discutat cu Chris Moore, specialist la Tech City, despre modalitatile de acces, cerinte, costuri dar si beneficii ale prezentei in campusul tehnologic.
Tech City este situat in estul Londrei si este un proiect sustinut de Guvernul Marii Britanii. Printre start-up-urile ce sunt sau au fost prezente acolo se numara Last.fm, Dopplr si Saffron Digital iar printre companiile ce “stau cu ochii” pe antreprenorii din regiune se numara Cisco, Vodafone, Google, Facebook sau Intel.
Chris Moore are peste 25 de ani de experienta in industrie, lucrand in cercetare, management, dezvoltare si manufacturing in SUA si Europa. Inainte de a se alatura in 2010 Tech City, el a fost director venture capital pentru Kodak in Europa unde a evaluat peste 200 de start-up-uri din domeniul tehnologic. Moore a fost responsabil peste 24 de brevete si are un doctorat in chimie.
Wall-Street.ro: Ati venit in Romania pentru a discuta cu antreprenori o potentiala mutare a business-ului lor in Marea Britanie, in Tech City. De ce ar face acest lucru?
Chris Moore: Tech City nu este degeaba numit “Capitala Digitala a Europei”. Acolo ai acces la finantari, la relatii, consultanta, poti intalni talente noi in industria ta sau industrii tehnologice adiacente. Totodata, la Londra sunt foarte multe companii cu care poti incheia parteneriate, esti aproape de inima antreprenoriatului din Europa.
W-S.ro: Ce pasi trebuie sa urmeze un antreprenor din Romania pentru a intra in Tech City si cat l-ar costa?
CM: Nu ne place sa ne incurcam in birocratie. Practic, la Londra, poti sa iti faci firma intr-o singura zi sau, daca esti chiar grabit, in doa