Ancheta procurorilor vizează mai mulți medici de familie și farmaciști care ar fi eliberat, respectiv ar fi trimis spre decontare la Casa de Asigurări de Sănătate rețete false. O evaluare sumară situează prejudiciul în jurul sumei de 200.000 de lei.
UPDATE ORA 16.00
Procurorii gălățeni au făcut astăzi după amiază primele declarații oficiale privind cele 26 de descinderi desfășurate dimineață la mai multe domicilii, cabinete medicale și farmacii.
Deși extrem de puține, informațiile oficiale indică faptul că acțiunile celor 92 de polițiști coordonați de trei procurori au vizat o reațea formată în principal din medici de familie și farmaciști asupra cărora planează suspiciunea de a fi eliberat rețete pe numele unor persoane care în realitate nu beneficiau de tratamentele respective. Contravaloarea medicamentelor erau ulterior decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.
"Au fost percheziții la locații din municipiul Galați, dar și din alte localități. Au fost ridicate o serie de probe, precum rețete și unități de calculator, pe care se regăsesc amprentele persoanelor la care conduc sesizările pe care le avem. Acestea vor fi expertizate, procurorii lucrând în prezent și la verificarea persoanelor ale căror date apar în respectivele rețete, pentru a stabili dacă acestea au beneficiat sau nu de acele tratamente", a precizat procurorul Marcel Codiță, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.
Deși în momentul de față, susțin anchetarotrii, nu există persoane reținute sau măcar identificate ca posibili suspecți, procurorii au început urmărirea penală pentru mai multe infracțiuni.
"Urmărirea penală a început "in rem" pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, înşelăciune, delapidare și asociere în vederea comiterii de infracțiuni", a afirmat Viol