Ţi se întâmplă să pierzi mai multe fire de păr decât în mod normal (între 50 şi 100 de fire de păr)? Medicii spun că în spatele acestei probleme se pot afla stresul, alimentaţia dezechilibrată şi chiar o afecţiune. Află ce soluţii există!
Renunţă la grăsimi!
Dacă ai o dietă în care predomină pizza, meniurile de la fast-food, shaorma, chebapul, carnea de porc şi de vită, ar fi bine să le scoţi din alimentaţie sau să le consumi foarte rar. Astfel de alimente abundă în grăsimi „rele” care fac ravagii asupra firului de păr. Nutriţioniştii spun că acest tip de grăsimi determină exacerbarea radicalilor liberi din corp, recunoscuţi pentru stricăciunile pe care le produc la nivel celular. Iar celulele firului de păr nu fac excepţie. Pentru că organismul are nevoie de grăsimi, alege-le pe cele sănătoase. De cel puţin trei ori pe săptămână, mănâncă peşte gras, precum ton (conservă), sardine (conservă), somon (numai proaspăt sau congelat), macrou (congelat). Aceşti peşti conţin acizi graşi Omega 3 care dau părului strălucire.
Refă-ţi rezervele de vitamine şi de minerale!
Carenţele vitaminice sunt frecvent incriminate de pierderea podoabei capilare. Căderea părului ori subţierea lui poate ascunde o carenţă de vitamina B, de fier, de seleniu şi de zinc. Prin urmare, cereţi medicului de familie să vă recomande un complex de suplimente alimentare. În paralel, luaţi un amestec de enzime digestive pentru a restabili absorbţia substanţelor nutritive. De asemenea, consumaţi cât mai multe fructe de pădure, verdeţuri, fasole, ouă, deoarece conţin vitamine şi minerale care dau vigoare firului de păr.
Fii atent la tiroidă!
Potrivit medicilor, hipotiroidismul (secreţie insuficientă de hormoni tiroidieni) constituie una dintre cauzele frecvente ale căderii părului. „Lipsa hormonilor tiroidieni este resimţită de întregul orga