Noi, în România, am risipit foarte mult timp şi foarte multe resurse, deoarece încă nu ştim să organizăm munca şi nu ştim că nu ştim acest lucru, a declarat, ieri, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, în cadrul unei dezbateri cu ocazia lansării cărţii sale \"Biletul de ieşire din criză\", publicată de Editura Curtea Veche. Sursa: Agerpres
Vasilescu, fost jurnalist, şi-a amintit că, pentru prima dată, a discutat acest subiect în tinereţea sa, pe când lucra la "Scânteia Tineretului", la finalul unui interviu cu medicul lui Gheorghe Gheorghiu Dej. Consilierul lui Isărescu constată acum că, în pofida anilor care s-au scurs, lucrurile nu s-au schimbat din acest punct de vedere.
De altfel, Claudiu Şerban, redactor-şef al revistei "Capital" şi directorul Editurii Evenimentul şi Capital, prezent la eveniment, a subliniat respectul pentru muncă, ce transpare din cartea "Biletul de ieşire din criză". Totodată, Claudiu Şerban a reamintit faptul că revista "Capital" susţine reducerea nivelului contribuţiilor sociale plătite către stat, tocmai pentru a încuraja munca şi angajările.
La rândul său, omul de afaceri Marius Ghenea a precizat că munca nu are rolul de a ieşi din criză, dacă o faci dezorganizat şi dacă nu o faci coordonat. Acesta susţine că economia creşte nu datorită marilor corporaţii, întreprinderilor de stat sau administraţiei, ci datorită antreprenoriatului.
Criză sau turbulenţe?
Adrian Vasilescu a declarat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a recunoscut că este unul dintre duşmanii "cuvântului criză: nu-mi place, nu mă împac, car sunt nevoit să-l folosesc".
Potrivit lui Vasilescu, Alan Greenspan a avut dreptate când şi-a intitulat cartea "Era turbulenţelor". "El a avut în cap o vreme a turbulenţelor, care poate să dureze 10-20-30 de ani. Vom vedea ce ne rezervă viitorul", a spus consilierul lui Isărescu.
Acest