Maestrul bucătar Wolfgang Puck, cel care pregăteşte meniul petrecerii care are loc după gala premiilor Oscar, va servi invitaţilor de anul acesta o selecţie de preparate "greatest hits", ce va varia de la trufe, somon afumat şi caviar la "umilele" macaroane cu brânză.
Vedetele prezente la gala de decernare a premiilor Oscar, duminică seară, vor merge apoi la Balul Guvernatorilor (Governors Ball), unde vor fi primiţi cu meniuri speciale, gătite de bucătarul-şef de origine austriacă Wolfgang Puck, care de 18 ani serveşte vedetele după cea mai importantă seară de la Hollywood.
Puck, care este cel puţin la fel de celebru ca vedetele pentru care prepară mâncare, a dezvăluit, joi, meniul de anul acesta. El şi echipa sa de 350 de angajaţi îi vor servi pe cei aproximativ 1.500 de invitaţi de marcă, printre care se numără George Clooney, Brad Pitt şi Angelina Jolie.
"Ar putea fi numite «cele mai mari hituri» (în original, "greatest hits" n.r.) ale lui Wolfgang din ultimii 30 de ani", a declarat Puck despre preparatele din meniul pe care îl va servi. "Este meniul perfect, pentru că există câte ceva pntru fiecare", a mai spus el.
Puck şi maestrul bucătar Matt Bencivenga au realizat un meniu compus din peste 50 de feluri de mâncare, inclusiv aperitive, antreuri mici care vor fi servite la bufetul suedez pe tot parcursul serii.
Lista include somon afumat, plăcintă de pui cu trufe negre, tacos cu homar, roşii şi cepe murate, salată de sfeclă roşie şi unt de fistic, costiţe înăbuşite cu polenta (mămăligă italiană) şi parmezan, cotlete de miel cu sos de mentă, homar cu sos curry cu ghimbir, brânzeturi cu sos balsamic, cartofi copţi aurii, caviar şi smântână. Pe scurt, feluri de mâncare care ar putea satisface pretenţiile celei mai sofisticate dive hollywoodiene.
Şi pentru cei cu gusturi mai puţin sofisticate, bucătarii au pregătit chiar şi ma