Un inginer din Germania visează să zboare, într-o bună zi, la Beijing, tocmai de la Dusseldorf, în doar două ore. Şi, probabil, că o va face în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat, dacă se va ţine de cuvânt şi va construi aparatul zburător potrivit, care să funcţioneze pe baza unui sistem de propulsie inovativ. Experimentele dr. Peter Plichta i-au dat mari speranţe acestui matematician german, care a folosit, ca sursă de inspiraţie pentru proiectul său, zglobiul frisbee şi puterea lui de „a goni” cu o viteză impresionantă de la un om la altul.
Sistemul de propulsie pentru un aparat zburător care să parcurgă distanţa dintre Dusseldorf şi Beijing în doar două ore foloseşte un combustibil obţinut pe bază de nisip şi denumit „silan”, spune dr. Plichta. Inginerul, care deţine, din 1993, brevetul unui aparat care zboară cu silan, susţine că „aeronava” sa nu va avea nici geamuri, nici binecunoscuta formă a unui avion. Dimpotrivă, aparatul dr. Plichta va semăna cu un disc, întocmai farfuriilor zburătoare, şi se va ridica de la sol şi va ateriza vertical, aşa cum se întâmplă în cazul elicopterelor.
Ca şi OZN-urile, aparatul inginerului german va putea zbura la viteze uluitoare – speranţa inventatorului este ca farfuria sa „să taie” aerul cu o viteză de 20 de ori mai mare decât viteza sunetului. Potrivit expertului, discul său va avea capacitatea să aspire aerul, în timpul călătoriei, pentru a naviga fără să consume carburant în mod excesiv.
Dr. Peter Plichta este deţinătorul mai multor brevete pentru nave discoidale propulsate cu silan.
Un inginer din Germania visează să zboare, într-o bună zi, la Beijing, tocmai de la Dusseldorf, în doar două ore. Şi, probabil, că o va face în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat, dacă se va ţine de cuvânt şi va construi aparatul zburător potrivit, care să funcţioneze pe baza unui sistem de propulsie i