"Aceasta reteta, pastrata in arhivele Colectiei de Istorie a Farmaciei, era vanduta ca potiune a dragostei. Chiar daca nu lucram cu precizia «poticarasilor» de odinioara, reteta este cat se poate de usor de preparat si chiar de imbogatit, in functie de imaginatia fiecaruia. Va recomandam sa incercati si variante cu piper boabe sau cu coaja de portocala lasate la macerat", a spus Radu Crisan, custodele muzeului. Ingrediente: vin rosu, nobil, 960 ml, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, din fiecare 1,75 g. "Elixirul dragostei dateaza inca din secolul XVIII, cand unul dintre ingrediente era scheletul de soparla, insa acum noi am folosit ingrediente naturale si legale", a spus Crisan. Acesta a recomandat oamenilor sa amestece cu grija, pentru a nu tulbura compozitia. "Lasati la macerat 24 de ore, apoi strecurati prin panza. Dupa gust, se poate dizolva cu zahar alb. Se poate prepara si prin fierbere, caz in care macerarea nu mai este necesara. Ingredientele aromate nu trebuie sa fie pulverizate, pentru ca se tulbura vinul", a spus Crisan.
"Aceasta reteta, pastrata in arhivele Colectiei de Istorie a Farmaciei, era vanduta ca potiune a dragostei. Chiar daca nu lucram cu precizia «poticarasilor» de odinioara, reteta este cat se poate de usor de preparat si chiar de imbogatit, in functie de imaginatia fiecaruia. Va recomandam sa incercati si variante cu piper boabe sau cu coaja de portocala lasate la macerat", a spus Radu Crisan, custodele muzeului. Ingrediente: vin rosu, nobil, 960 ml, scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamom, din fiecare 1,75 g. "Elixirul dragostei dateaza inca din secolul XVIII, cand unul dintre ingrediente era scheletul de soparla, insa acum noi am folosit ingrediente naturale si legale", a spus Crisan. Acesta a recomandat oamenilor sa amestece cu grija, pentru a nu tulbura compozitia. "Lasati la macerat 24 de ore, apoi strecurati prin panza.