Femeile care au un regim alimentar variat in timpul sarcinii au mai multe sanse sa aiba copii care sa nu faca mofturi la mancare.
Aceasta este concluzia unor studii care s-au intins pe o perioada de zece ani si care au stabilit o legatura clara intre dispozitia copiilor de a accepta alimente noi si felul in care a mancat mama, in timpul sarcinii, scrie Daily Mail.
Studiile au dovedit ca in timpul vietii intrauterine fatul retine gustul unor alimente mancate de mama si cu cat alimentatia mamei este mai variata, cu atat riscul de a avea un copil mofturos la mancare, scade. Explicatia sta in faptul ca, in timpul sarcinii, uterul are o anume permeabilitate, iar aroma si gustul alimentelor mancate de mama ajung la fat.
Incepand din momentul in care creierul viitorului copil este capabil sa proceseze aceste informatii, el retine aceste gusturi si arome astfel ca in momentul in care o sa le intalneasca, pentru prima data se poate spune ca este, intr-o oarecare masura, familiarizat cu acestea si, in consecinta le va accepta mai usor.
Studiul a fost realizat de medicii de la Universitatea Bourgogne din Dijon, iar Asociatia Americana pentru Progresul Stiintei a confirmat aceste rezultate si, mai mult s-a demonstrat ca bebelusii reactioneaza pozitiv la mirosuri, de la morcovi la usturoi, in cazul in care mama le-a consumat in timpul sarcinii. Studiul a mers si mai departe si a dovedit ca o alimentatie variata a mamei i-a facut pe copii sa accepte cu usurinta alimentele noi.
In plus s-a dovedit ca preferintele alimentare ale copiilor au coincis in foarte mare masura cu alimentele mancate in special de mama in timpul sarcinii.
Femeile care au un regim alimentar variat in timpul sarcinii au mai multe sanse sa aiba copii care sa nu faca mofturi la mancare.
Aceasta este concluzia unor studii ca