16 dintre cei mai împătimiţi fani ai Daciei Duster s-au întrecut pe zăpadă, au mers în caravană, iar la sfîrşit au ales-o pe Miss Dusty.
În engleză, dust înseamnă praf. Jucîndu-ne un pic, cum am traduce Duster? Prăfosul? În aprilie 2010, momentul lansării, SUV-ul Daciei devenea modelul de vîrf al gamei. De atunci şi pînă acum, peste 12.000 de români au devenit clienţi Duster, 12.000 de "prăfoşi".
Cei mai pasionaţi dintre ei s-au strîns într-un club. De fapt, acum încep să facă primii paşi. Au căpătat personalitate juridică şi, deocamdată, nu figurează decît cei 5 membri fondatori. Cum se zice, să începem însă cu începutul: pînă la club Duster a fost Forumul Duster. Are deja o istorie, iar acum a strîns 1.200 de membri. 30% dintre ei sînt proprietarii acestui model, iar restul potenţiali clienţi. "I-am dat drumul în martie 2010, imediat după ce au apărut pe net primele poze oficiale. O lună mai tîrziu au apărut în carne şi oase primele maşini în showroom-uri", a început povestea Daniel Mânăscurtă, părintele forumului.
E doar un pasionat de maşini. Lucrează în domeniul IT-ului şi are 35 de ani. Culmea e că nici nu e posesor de Duster! "Vreau să-mi cumpăr anul acesta. Cel mai accesibil 4X4 de pe piaţă poate deveni accesibil şi pentru mine! Acum am un MCV (break), dar majoritatea a plecat de la Dacia 1300!", a punctat Daniel înainte de a continua povestea fiinţării forumul dusteriştilor. "Cauţi pe forum cînd vrei să afli ceva. De bine, de rău, acolo găseşti. Aşa că m-am pus pe documentare. Îmi trebuia content. La început cu ajutorul netului, după care m-am dus prin showroom-uri. Trebuia să cunosc maşina, să pun mîna pe ea. Am fost şi prin service-uri. Le-am cerut voie oamenilor să mă lase să intru sub rampă ca să văd şi eu ce e pe dedesubt, care e treaba cu diferenţialul. ««Dacă nu strici nimic şi nu demontezi, poţi sta cît vrei»», mi-au spus cei de a