Revenirea emoţională după o despărţire este o perioadă dificilă şi sensibilă pentru oricine, însă femeile sunt mai afectate decât bărbaţii de acest fenomen. Oricât de dificil ar fi procesul, nu este totuşi imposibil.
Se spune că procesul de refacere nu se încheie până când fostul partener nu este „scos din sistem“ definitiv - cu alte cuvinte, până când toate legăturile afective şi emoţionale nu sunt rupte, oricât de greu ar fi. Cum zice vorba din bătrâni, teoria ca teoria, dar practica ne omoară. Site-ul shine.yahoo.com le oferă doamnelor câteva sfaturi care le pot ajuta să facă faţă mai bine unei despărţiri.
Timpul le rezolvă pe toate
Nu este nici o ruşine să plângeţi şi să vă înecaţi amarul într-o cutie mare cu îngheţată - aşa cum aţi văzut probabil în filmele romantice americane. Este voie să vă plângeţi de milă, însă nu exageraţi şi nu vă cufundaţi în disperare. Stabiliţi-vă o perioadă de suferinţă, timp în care să vă descărcaţi, dar respectaţi limita şi ocupaţi-vă apoi timpul cu altceva. Veţi vedea că, după ce v-aţi plâns de milă câteva zile sau câteva săptămâni, faptul că recăpătaţi controlul asupra propriei vieţi vă va da un sentiment de eliberare şi vă va face să vă simţiţi mult mai bine.
Multe femei cred că imediat după o despărţire este recomandat să îşi găsească repede un alt partener, pentru a evita suferinţa. Totuşi, psihologii spun că o asemenea „mişcare“ nu face decât să prelungească agonia. Dacă alegeţi cealaltă cale şi vă acordaţi un răgaz pentru a reflecta asupra despărţirii, veţi avea ocazia de a analiza suişurile şi coborâşurile relaţiei încheiate, de a stabili ce s-ar fi putut face şi unde aţi greşit amândoi şi astfel veţi putea învăţa câte ceva din experienţa prin care aţi trecut. Privind retrospectiv şi mai detaşat, cel mai probabil veţi constata că, deşi în timpul legăturii viaţa a părut a fi roz, au exist