Cele mai multe femei se intristeaza in momentul in care descopera primul fir de par alb. Unele chiar dezvolta o depresie din aceasta cauza. Trebuie acordata mai multa atentie cu mult inainte sa se intample asta. In primul rand: ai grija la ceea ce mananci.
Ca sa te asiguri ca parul alb o sa reprezinte o problema abia peste multi ani trebuie sa asimilezi substantele nutritive esentiale care ajuta la refacerea culorii naturale a parului, arata Einearticles.
Varsta nu este singurul motiv pentru care "albim". Organismul produce peroxid de hirogen, un agent natural care face ca parul sa isi piarda culoarea naturala. Pentru a preveni lucrul acesta trebuie sa iei vitaminele potrivite.
Par alb: cauze, trucuri pentru a-l ascunde
Vitaminele sunt importante si pentru cresterea parului, dar si pentru mentinerea sanatatii acestuia. Acestea lupta impotriva radicalilor liberi si impiedica albirea parului.
Vitamina B12 impiedica albirea si regleaza secretia de ulei natural care pastreaza parul hidratat si sanatos.
Acizii grasi omega 3 ajuta la acelasi lucru. Acestia stimuleaza melanocitele pentru a produce melanina, cea care pastreaza culoarea naturala. Tonul, pastravul, heringul, somonul si fructele cu coaja lemnoasa sunt extraordinare pentru a te asigura ca nu vei avea nevoie de vopsea.
Acidul folic, dioxidul de siliciu si iodul sunt si ele elemente necesare pentru a evita problemele legate de albirea parului. Zincul regleaza uleiul natural, important pentru sanatatea podoabei capilare.
Recomandate sunt si suplimentele ce contin enzima catalaza in cantitati ridicate.
Cele mai multe femei se intristeaza in momentul in care descopera primul fir de par alb. Unele chiar dezvolta o depresie din aceasta cauza. Trebuie acordata mai multa atentie cu mult inainte sa se intample