TIMISOARA. Zeci de sortimente de bere, whisky sau tequila, unele dintre cele mai cunoscute in Marea Britanie au ajuns de cativa ani si pe Bega in celebrele Irish-Pub-uri deschise in buricul targului.
Aproape fiecare patron de bar din centrul Timisoarei si-a modificat localul si l-a transformat intr-un adevarat Pub, un adevarat colt de rai pentru cei ce iubesc muzica irlandeza, obiceiurile sau mancarea traditionala din aceasta tara.
Mai toate sunt ferite de criza economica ce a lovit frontal in baruri, asta pentru ca, spun patronii, clientela a fost de mult aleasa, iar cei ce trec pragul casei nu renunta nici in recesiune la coastele de porc la gratar, muschiul de vita, specific Irlandei sau pur si simplu la jocul de batut cuie in butuci.
Berea la metru la putere
Cum e si normal intr-un Irish Pub si la cel administrat de Iulia Tallian de langa Tribunalul Timisoara berea este cel mai consumat produs. La metru, la halba, la litru sau la sticla, berea se vinde ca painea calda. Asta si pentru ca exista, la fel ca si in Irlanda patru tipuri: stout, draught (draft), ale si lager.
Este de altfel specific irlandezilor si e si normal sa fie asa. Pe langa bere se vinde foarte bine whisky-ul sau tequila. Nu te poti numi Irish Pub daca nu ai peste o droaie de sortimente de bere printre care Murphy’s, Kilkenny Irish Cream sau Harp lager, adevarate bijuterii in Irlanda.
„Noi de la inceput ne-am dorit un Pub. De altfel si avem acest termen de Public House care inseamna un loc de adunare, de socializare a oamenilor. Aici poti, altfel decat in alte localuri sa stai sa savurezi o bautura fina, sau sa gusti din preparatele bucatariei traditionale irlandeze, puteti depana aici amintiri, puteti discuta intamplari recente, evenimente cotidiene si sa ascultati muzica de cea mai buna calitate. Noi ne straduim sa reproducem pe cat posibil acea atmosfer