La Camera Deputaţilor au intrat în dezbatere, în 21 februarie, Legea imprescriptibilităţii crimelor comunismului şi Legea recunoştinţei, votul final urmând a fi dat în 28 februarie. Adică, în cea de a o suta zi de grevă a foamei pentru liderul Asociaţiei „21 Decembrie” Teodor Mărieş. Niciun cuvânt, însă, despre Legea lustraţiei. Nicio explicaţie privind lipsa ei de la dezbateri, anunţă site-ul Asociaţiei „21 Decembrie”.
Sunt aproape o sută de zile de când Teodor Mărieş, fervent susţinător al Legii Lustraţiei şi al Legii imprescriptibilităţii crimelor comunismului, a decis să intre într-o nouă grevă a foamei, pentru sensibilizarea clasei politice la mâna şi cheremul căreia stă votarea celor două legi – reglementări recomandate, de şase ani, de Raportul final de condamnare a crimelor comunismului. I-au fost alături o mână de oameni : colegi din Asociaţia „21 Decembrie”, trei dintre ei intrând, de asemenea, în greva foamei, în semn de solidaritate, prieteni din societatea civilă şi semnatari ai indezirabilului pentru mulţi Raport de condamnare a crimelor comunismului, uniţi, cu toţii, de aceleaşi idealuri civice. Unii, cunoscându-i tenacitatea, dar în egală măsură, conştientizând lupta inegală cu sistemul, l-au sfătuit să renunţe. Nu a renunţat şi nu dă semne că o va face voluntar.
Gestul lui Teodor Mărieş a fost însă ignorat, într-un gest de dezinteres ce se vrea demobilizator, de către reprezentanţii clasei politice vizate a fi sensibilizată prin această formă de protest extrem. Politicieni surzi, indolenţi şi inconştienţi. Politicieni al căror comportament este de neînţeles pentru electorul care şi i-a ales ca reprezentanţi în forul numărul unul al democraţiei. Politiceni care se complac în mizeria trecutului – al propriului trecut sau al trecutului mentorilor care i-au propulsat în cariera politică şi pe care îi apără c