Treizeci de perchezitii au avut loc, duminică, în 4 judete, vizat fiind un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi este de 20 de milioane de euro, spun anchetatorii. Printre cei cercetaţi se află şi reprezentanţi ai autorităţilor, dar şi ai mediului de afaceri, Cătălin Spătaru, supranumit "regele asfaltului din Argeş" fiind şi el în vizorul procurorilor.
Anchetatorii au făcut, duminică, 30 de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Cluj, Hunedoara, Timiş şi Argeş la membrii grupului infracţional suspectaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma percheziţiilor la domiciliile acestora au fost ridicate trei seifuri, mai multe arme, precum şi cinci maşini de lux. 9 persoane au fost reţinute.
Metoda de lucru a celor cercetaţi acum era pe cat de simplă, pe atat de eficientă: liderii grupării au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20 de milioane de euro.
Pintre capii reţelei se nujmăra şi Cătălin Spătaru, supranumit "regele asfaltului din Argeş". De la locuinta acestuia anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri şi documente, însă omul de afaceri a fost de negăsit. Sursele judiciare spun că acesta ar fi părăsit deja România, însă nu a fost dat deocamdată în urmărire generală.
Aceleaşi surse au mai declarat ca în ancheta este vizat şi un fost comisar şef la Garda Financiar