O nouă ruptură în sânul USL. Ca şi în cazul USL Buzău, mărul discordiei este reprezentat de împărţirea candidaturilor comune la alegerile locale. Social-democraţii bănăţeni au imitat modelul de acţiune al colegilor buzoieni, ameninţând cu perspectiva candidaturilor separate la alegeri. Potrivit unor surse din cadrul USL, liderul organizaţiei PSD locale, Ion Mocioalcă, nu a reuşit să-şi convingă în niciun fel colegii de partid să accepte o paritate de 1:1 cu liberalii pe liste comune mai ales în cazul consilierilor locali. Sursa: CODRIN PRISECARU
PSD Caraş Severin ar fi a doua organizaţie judeţeană care merge pe liste separate în alegeri, după ruptura de la nivelul USL Buzău. Spre deosebire de situaţia buzoienilor, litigiul nu a fost provocat de lupta pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean.
Conducerea PSD Caraş Severin s-a reunit, sâmbătă dimineaţa, într-o pensiune din localitatea Clocotici, aflată în zona montană a judeţului pentru a se încerca, pentru o ultimă oară, să se găsească o soluţie de compromis.
Conform surselor citate, înafară de preşedinţia Consiliului Judeţean, unde social-democraţii sunt conştienţi că nu-l pot doborî pe democrat-liberalul Sorin Frunzăverde din funcţie decât colaborând cu liberalii, pentru restul de primării şi de consiliile locale pesediştii preferă să meargă singuri în alegeri pe motiv că pot obţine foarte şi singuri peste 50% la mandate, spre deosebire de partanerii de alianţă care stau foarte prost la nivelul acestui judeţ. Şi la Reşiţa, actualul primar, Mihai Stepănescu, va fi susţinut de USL, chiar dacă va candida independent.
În schimb, la Caransebeş, pesediştii nu se împacă cu ideea susţinerii actualului edil liberal Marcel Vela, pentru un nou mandat: probleme similiare există pentru candidaturile la primăriile Anina şi Bozovici, susţin sursele citate. Dificultatea cea mai mare o ridică însă co