Profesionist. Andrei Duşu lucrează full-time la restaurantul său, New Pizzico, din centrul Constanţei Tinută. Românul, în uniforma de lucru obligatorie pentru un restaurant de lux"Visul oricărui copil român este să ajungă în America". Aşa îşi începe povestea Andrei Duşu, care este român, dar nu mai e de mult un copil. Acum are un restaurant de succes în Constanţa şi vrea să-şi mai deschidă unul la Bucureşti. Până aici, însă, drumul a fost greu şi, într-adevăr, era doar un copil atunci când şi-a început aventura în fabulosul New York. "Am plecat din ţară în ‘91, dar nu pentru bani, pentru că tata avea cârciumă în România, ne era bine. Dorinţa de aventură m-a dus tocmai în America. La New York însă nu e aşa simplu, am început prin a spăla vase, iar până am ajuns ajutor de ospătar a fost cale lungă. Acum am propriul meu restaurant, unde se serveşte cel mai proaspăt peşte din Constanţa. Ca-n Grecia". Şi-a dorit încă de atunci maximum din acest job, aşa că a început să-şi cultive pasiunea: şcoală de bucătari, de sommelier (n.r. - specialist în vinuri), de ospătari, de făcut cafea, ceai şi altele. Aşa i s-au deschis uşile celor mai renumite restaurante newyorkeze, Peacock, The Mark, 57 Four Season, La Campagna, Cinquanta, a familiei celebrului mafiot John Gatti, Bull and Bear sau renumita Caffe Daniel. A fost şansa lui de a sta faţă în faţă cu cele mai mari personalităţi ale vremii, de la actori ca Sharon Stone, Johnny Depp sau Anthony Quinn la cântăreţi ca Ramazzotti sau Bocelli şi până la renumiţii designeri Bulgari sau Zegna. De la fiecare a învăţat câte ceva, dar mai ales cu fiecare are câte o amintire deosebită. "Au trecut totuşi peste 15 ani de atunci. Multe amănunte mi s-au şters din memorie."
George Michael, "un tip super OK"
Îşi aminteşte şi de prima întâlnire cu renumitul cântăreţ George Michael. "M-am dus la masa lui şi chiar nu l-am recunoscu