UNPR agreează "o formulă de parteneriat pragmatic" cu PDL, care presupune ca, acolo unde unul dintre cele două partide are candidat în funcţie, acesta să primească sprijinul celeilalte formaţiuni, iar unde candidatul în funcţie e de la Opoziţie, UNPR şi PDL să susţină în solidar candidatul cu şanse.
"UNPR consideră că întreaga Coaliţie şi toţi membrii partidelor aflate la Putere trebuie să se concentreze acum pe actul guvernării şi nu pe calcule de natură electorală. Singurul fundament al succesului în 2012 este performanţa economică transpunsă în creşterea nivelului de trai. Nici alianţele, nici formulele de campanie şi nici artificiile de comunicare nu pot substitui creşterea economică. Prin urmare, UNPR îşi reafirmă loialitatea faţă de Coaliţie şi faţă de actul guvernării, punând pe primul loc interesul naţional şi dialogul social. Am intrat de la bun început în această formulă de guvernare ştiind că nu va fi deloc uşor. UNPR a stat la greu şi a asigurat stabilitatea politică, contribuind astfel la evitarea haosului economic şi social. Acelaşi lucru îl vom face şi în continuare, având convingerea că această Coaliţie este singura care poate să crească nivelul de trai al românilor şi să pună ţara la adăpost de orice probleme economice", se arată într-un comunicat al UNPR.
Progresiştii menţionează că UNPR este un partid de centru-stânga şi "îşi va păstra identitatea indiferent de ce se va întâmpla".
"Am construit acest partid pe principii solide. Nu vom abandona, aşadar, valorile în care credem pentru niciun calcul electoral. Nu vom renunţa nici la proiectul privind taxarea averilor mari şi foarte mari, nici la preocuparea noastră constantă pentru pensiile şi salariile românilor şi nici la celelalte măsuri pe care le-am susţinut ca formaţiune politică membră a Coaliţiei de guvernare", se arată în comunicat.
Progresiştii mai spun că, în e