Să asiguri masa pacienţilor beneficiind de o alocaţie de hrană de doar 5,65 lei este o misiune imposibilă. Sponsorii şi producătorii inimoşi intervin pentru ca meniurile bolnavilor să fie unele normale, cu un aport de 2.000-3.500 de calorii zilnic
Micul dejun de astăzi cuprinde: margarină, şuncă presată, brânză de vaci, gem, mere, mere coapte, lapte, iaurt, portocale. Prânz este alcătuit din: ciorbă ţărănească de purcel, supă de pasăre cu fidea sau supă de pasăre cu fasole verde - la felul I , varză călită cu cârnaţi trandafir, piure de cartofi cu friptură de pui, sote de legume cu friptură de pui, ghiveci călugăresc cu carne de pui sau pilaf cu spanac şi cu friptură de pui - la felul II. La cină, pacienţii au parte de crenvurşti, budincă de macaroane cu brânză de vaci şi stafide, biscuiţi. Sunt zeci de feluri de mâncare de îţi lasă gura apă şi toate se servesc zilnic în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi la secţiile aferente acestuia, dar şi la Spitalul de Boli Infecţioase. Interesant este că meniul este asigurat zi de zi pacienţilor în baza unei alocaţii de hrană/pacient în cuantum de doar... 5,65 lei fără TVA. Este de imaginat că aceşti bani nu pot să ofere bolnavilor pe tavă atâtea feluri de mâncare. Aşa cum ne-am obişnuit, într-o ţară unde sănătatea este lăsată de izbelişte, sponsorizările şi oamenii care îşi doresc să salveze de la sucombare sistemul sanitar ajută spitalele să ofere zilnic pacienţilor internaţi cele trei mese cu un aport de 2.000-3.500 de calorii. Cum face faţă preţurilor administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care se ocupă cu prepararea şi distribuirea hranei pacienţilor? „Reducem costurile la minim cu utilităţile, cu apa, cu lumina, cu benzina. În permanenţă ne preocupă să obţinem sponsorizări. Avem o relaţie foarte bună cu producătorii, pâinea ne este subvenţionată. Am reuşit astfel să avem în meniu patru