Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei, l-a felicitat pe Daniel Morar, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru munca depusă în cele două mandate. Domnia sa a declarat că că esenţa unui mandat este să transforme instituţia în una mai bună, mai trainică, pe care societatea să poată se bazeze. Blianţul DNA arată faptul că activitatea instituţiei s-a îmbunătăţit, fiind mult mai eficientă, potrivit Ministrului Justiţiei.
Daniel Moarar a declarat: "Îl felicit pe Daniel Morar pentru că prin munca depusă în cele două mandate a transformat DNA într-o instituţie serioasă şi puternică. În definitiv, esenţa oricărui mandat este de a transforma instituţia într-una mai bună, mai trainică pe care societatea să se poată baza".
Ministrul Justiţiei a declarat că Guvernul sprijină politicile anticorupţie, dorind să atragă investiţii străine şi să creeze un climat transparent, concurent şi lipsit de corupţie, având în vedere contextul economic dificil la nivel internaţional.
Cătălin Predoiu a adăugat că activitatea DNA a adus un plus, fapt subliniat şi la bilanţul activităţii instituţiei pe anul precedent.
Domnia sa a punctat faptul că anchetele au vizat recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute în urma unor infracţiuni.
Statisticile privind condamnările sunt îmbunătăţite, deşi, în aproximativ 60% din cazuri este vorba despre pedepse cu suspendare, a precizat Cătălin Predoiu. În opinia domniei sale, avem de a face cu un dublu fenomen, judecătorii manifestând, în paralel, un trend remanent de blândeţe şi unul de severitate faţă de persoanele puse sub acuzare pentru fapte de corupţie. "Nu este suficient să avem un răspuns ferm la Ministerul Justiţiei şi la DNA, instanţele trebuind să se manifeste asemănător", a declarat domnia sa. În măsura în care judecătorii sunt convinşi de vinovăţia unui acuzat, aceştia trebui