Apropierea lunii martie i-au scos din casă pe comercianții de mărțișoare de câteva zile. Locurile sunt aceleași ca în anii trecuți și adună în fiecare început de primăvară mii de mărțișoare.
În timp ce unii preferă să le cumpere și să le vândă mai departe, alții stau o iarnă întreagă și le confecționează pentru a face un ban cinstit. Doamna Ana Macovei face mărțișoare de înainte de Revoluție împreună cu sora sa. "Le facem din flori naturale pe care le adunăm din vară și iarna le facem. Nu se merită prea mult efortul, dar facem din plăcere", spune Ana Macovei. Pe lângă mărțișoare, cele două surori confecționează și tablouri din flori naturale usace, care pot deveni un cadou veșnic pentru doamne.
Vezi aici imagini cu mărțișoarele din Suceava
Sucevenii au opt locuri de unde își pot cumpăra mărțișoarele, precum în zona Policlinicii Areni, în zona magazinului Bucovina, în apropierea Spitalului Județean de Urgenţă, în zona magazinului Premier, la Curcubeu, pe b-dul George Enescu în apropierea filialei Allianz Ţiriac, aproape de Hala Agroalimentară şi pe strada Tineretului. Peste 40 de tarabe sunt amplasate în aceste zile cu mii de mărțișoare. Prețurile sunt aceleași ca anii trecuți, pleacă de la 50 de bani și pot ajunge și până la 10 lei.
Vinde mărțișoare pe Facebook
Cei care nu apucă să treacă pe la tarabele de mărțișoare și vor să ofere un mărțișor inedit pot să îl cumpere și de pe facebook. Nicoleta Tudorean a început în urmă cu un an și trei luni să confecționeze broșe și bijuterii printr-o tehnică nouă denumită wassabi. "Este un hobby și le fac din plăcere. Soțul meu turna obiecte și face și acum magneți cu mănăstirile din Bucovina, blaturi, obiecte mult mai mari. Eu mă ocup de cele mărunte", povestește Nicoleta Tudorean.
Vezi aici mărțișoarele inedite create de Nicoleta Tudorean
Astfel, și