Spitalul Judeţean Timişoara a inaugurat noua Clinică de Anestezie şi Terapie Intensivă, modernizată la standarde vest-europene. Un milion de euro a costat reabilitarea Clinicii A.T.I., fondurile necesare finalizării proiectului fiind date de Consiliul Judeţean Timiş, proprietarul clădirii.
„A.T.I. este un obiectiv important, aici fiind ultima şansă pentru cele mai grave cazuri”
În urma lucrărilor de reabilitare efectuate, Clinica de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Timişoara este acum un spaţiu perfect izolat, cu uşi care se deschid cu butoane declanşate de picior, pentru a preveni transmiterea microbilor de pe mâini, aparate moderne pentru monitorizarea complexă a pacienţilor, paturi cu dotări proprii, reţele noi de apă, electricitate, gaze medicinale şi aer condiţionat cu filtre antibacteriene şi sistem de monitorizare central al pacienţilor. A fostinstalat, de asemenea, şi un sistem special de anunţ în caz de urgenţă, un sistem de chemare a asistentei sau a medicului, elemente definitorii ale unei secţii de terapie intensivă modernă, după cum a precizat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, directorul Clinicii A.T.I.
Acesta afirmă că modernizarea propriu-zisă a început în urmă cu zece ani, dar s-a desfăşurat greoi din cauza lipsei de fonduri, la final costurile depăşind un milion de euro, bani daţi de la Consiliul Judeţean Timiş. În plus, o sumă cel puţin egală a venit din surse proprii de finanţare – din sponsorizări sau prin intermediul unor fundaţii. “Aici ne luptăm cu moartea la propriu. Este un obiectiv important pentru toată comunitatea din vestul ţării, aici fiind ultima şansă pentru cele mai grave cazuri. Reanimarea trebuie gândită ca fiind zona de front în care se află semenii noştri şi în care ne putem afla şi noi mâine. Dacă nu ai ce îţi trebuie, se plăteşte în vieţi omeneşti”, afirmă dr. Sănd