Judecătoria Aiud a reţinut în luarea deciziei privind trimiterea dosarului „Romexterra Bank“ la DNA mai multe motive printre care cele mai important ear fi modul cum au fost descries actele material şi modul cum a fost calculate prejudicial imputat inculpaţilor.
Dosarul a ajuns după nouă luni de zile în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii de la Curtea de Apel trebuie să judece recursul formulat de procurorii DNA şi de reprezentanţii băncii la decizia Judecătoriei Aiud prin care dosarul a fost restituit la parchet pentru refecerea actului de sesizare a instanţei. Această sentinţă a fost pronunţată în 30 mai 2011, iar recursurile au fost formulate la începutul lunii iunie 2011.
La Curtea de Apel Alba Iulia, dosarul a fost înregistrat în 22 februarie 2012, iar primul termen a fost stabilit pentru 27 martie 2012. În tot acest timp de aproximativ nouă luni dosarul a stat la motivat la Judecătoria Aiud.
Starea de fapt din rechizitoriu
În esenţă, prin actul de sesizare al instanţei s-a reţinut sub aspectul stării de fapt că în perioada 21.11.2006 - 14.06.2007 învinuita Vîntu Mihaela Carmen, având în vedere înţelegerea dintre învinuitele Ispas Maria, în calitate de unic asociat şi administrator al SC Mia Carn SRL, şi Nichimiş Marinela Ramona, director al SC Romexterra Bank SA Sucursala Alba-Iulia, în sensul ca această unitate bancară să acorde credite unor angajaţi ai SC Mia Carn SRL, iar banii să fie primiţi şi utilizaţi de învinuita Ispas Maria.
Vîntu Mihaela Carmen s-a deplasat singură ori însoţită de alţi colegi la sediul firmei menţionate anterior de 15 ori ocazii cu care a cerut angajaţilor să semneze înscrisurile care formau dosarele de credit întocmite de Romexterra Bank SA -Sucursala Alba Iulia, fară însă să încunoştiinţeze persoanele care semnau despre conţinutul înscrisurilor, fară să elibereze vreun ex