Nou-născuţi în stare critică, trataţi pe holurile spitalului – aceasta este situaţia care i-a determinat pe medicii de la Marie Curie să lanseze un proiect de extindere a secţiei de Terapie Intensivă. Ministerul Sănătăţii nu contribuie financiar, astfel că banii vor fi adunaţi din donaţii. Cei care vor să sprijine proiectul pot trimite un sms la numărul de telefon 858, din orice reţea, pentru a dona doi euro. Cum arată terapia intensivă într-o zi aglomerată? La RFI, povesteşte medicul Cătălin Cârstovean, şeful secţiei Terapie Intensivă:
O dezbatere pe larg despre această temă, miercuri seară, la emisiunea Sănătatea FM, de la ora 19. Invitaţi: şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Marie Curie, medicul Cătălin Cârstovean şi Alex Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor.
Secţia va fi construită după standardele americane în domeniu, iar proiectul costă un milion de euro. Chiar şi în condiţii de supra-aglomerare şi lipsă de personal, rata de mortalitate la secţia de terapie intensivă de la acest spital e comparabilă cu cea din Statele Unite sau Germania. Să mai spunem că medicii de la Marie Curie şi Asociaţia Inima Copiilor au finalizat în ultimii ani mai multe proiecte de modernizare a spitalului - în special cu bani din donaţii. Ultima realizare e o secţie ultramodernă de cardio-chirurgie, care nu funcţionează încă pentru că ministerul sănătăţii amână de mai multe luni angajarea medicilor care aşteaptă să lucreze aici. Între ei sunt specialişti recunoscuţi din alte ţări, care au acceptat să vină în România.
Nou-născuţi în stare critică, trataţi pe holurile spitalului – aceasta este situaţia care i-a determinat pe medicii de la Marie Curie să lanseze un proiect de extindere a secţiei de Terapie Intensivă. Ministerul Sănătăţii nu contribuie financiar, astfel că banii vor fi adunaţi din donaţii. Cei care vor să sprijin