Numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a fost validată marţi de Parlament. Au fost înregistrate 238 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Senatorul liberal spune că îşi asumă decizia de a accepta şefia SIE şi precizează că nu s-a consultat cu persoane din PNL, iar decizia îi aparţine.
Teodor Meleşcanu, propus de preşedintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE a fost audiat de Comisiile de Apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi de Comisia parlamentară specială de supraveghere a activităţii SIE. Reprezentanţii Opoziţiei au boicotat şedinţa.
Senatorul Teodor Meleşcanu spune că îşi asumă decizia de a accepta şefia Serviciului de Informaţii Externe. El precizează că nu s-a consultat cu persoane din PNL şi că decizia îi aparţine: "Consider că această practică instituită de a numi la serviciile de informaţii din România persoane care provin nu din majoritate, ci din Opoziţie, este o bună practică democratică. Am considerat că ar fi păcat să fie întreruptă această practică din cauza crizei parlamentare, aşa că mi-am asumat-o. E o decizie a mea".
"Este o decizie personală pe care am adoptat-o. Fundamental a fost lipsa dialogului politic între preşedinte şi partide, care ar fi putut să creeze condiţiile pentru ca această decizie să nu fie una personală, ci una a partidului", completează Meleşcanu.
Candidatul la şefia SIE mai declară că nu a fost angajat al serviciilor de securitate sau informator şi nu a făcut parte din nici o structură de informaţii. Obiectivele lui Meleşcanu la vârful SIE
Teodor Meleşcanu anunţă că una dintre priorităţile sale la vârful SIE va fi identificarea şi atragerea de fonduri pentru România. "Printre vulnerabilităţile pe care România le are şi sigur că SIE trebuie într-adevăr să identifice aceste vulnerabilităţi, să ofere alte