Jurnalul Naţional a publicat sub titlul "Pinalti Transelectricu’. Baronul de Neamţ trece de la folcloriste la afaceri în energie şi mass-media" un articol în care se enumerau numai câteva dintre combinaţiile liderului PDL. Jurnalul Naţional vă prezintă, în serial, lanţul de afaceri în care apar personaje din servicii secrete din România şi Serbia, politicieni mioritici şi din Muntenegru, dar şi o pleiadă de firme off-shore de al căror nume se leagă inclusiv traficul de arme.
Green Energy, firma lui Gabriel Ştefan, fiul lui Pinalti, cumpăra energie ieftină de la Complexul Turceni şi Hidroelectrica. La sfârşitul lui iulie 2003 se înfiinţa în Bucureşti firma Mec Media SRL, care avea ca patron pe Eduard-Marius Ciucu. Doi ani mai târziu, o parte din părţile sociale ale firmei care avea ca obicet de activitate consultanta au fost transferate către Alina Ştefania Gorghiu. Astfel, în iulie 2005, structura firmei MEC Media era următoarea: Eduard-Marius Ciucu, Gabriel Ştefan, Andrei-George Ursărescu, Alina-Ştefania Gorghiu şi Aurel Roman, toţi cu câte 20%. Andrei Ursărescu s-a îndrăgostit de tânăr de afacerile cu energie, pentru că la numai 16 ani, în 2003, avea activităţi în domeniu. Ursărescu este fiul fostului deputat Dorinel Ursărescu. Atunci când au preluat părţile sociale, noi patroni au decis şi modificarea numelui. Astfel, Mec Media a devenit Green Energy.
Afacere parlamentară
În septembrie 2005, Gorghiu s-a decis să iasă din structura Green Energy, neavand bani sa participle la o majorare de capital a firmei, părţile ei sociale fiind preluate de Alexandru Petrişor Drăgoiu, care lucra pentru Rosal Grup al lui Silviu Prigoană. Morişca cedărilor de părţi sociale era departe însă de a se fi terminat. În decembrie 2005, Ciucu i-a dat partea sa din firmă lui Gabriel Ştefan, fiul lui Pinalti, şi unui nou asociat, Lucian Bădescu, f