A fost o iarnă grea, care a pus multe probleme administraţiilor locale. În sectorul 2, ce s-a întâmplat cu oamenii străzii, cei mai vulnerabili în lupta cu frigul?
Fiecare anotimp are momente rele, determinate de vitregiile vremii. Vara ne luptăm să protejăm persoanele vârstnice de călduri sufocante, iarna avem în grijă oamenii străzii care pot îngheţa de frig şi bătrânii blocaţi în case de nămeţi, ger, gheaţă, polei. Pentru a veni în ajutorul lor, cele şase Ambulanţe Sociale ale Primăriei Sectorului 2 au preluat peste 20 de oameni ai străzii pentru a fi cazaţi gratuit la Adăpostul Social de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“. Oamenii nu sunt indiferenţi la problemele semenilor, de aceea am pus la dispoziţia bucureştenilor un telefon la numărul 021/9862, unde pot anunţa cazuri de persoane fără adăpost, aflate în pericol de îngheţ, şi echipajele mobile vor interveni în sistem de urgenţă. Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, pentru a evita eventualele probleme care pot să apară (degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare şi chiar deces), echipajele Ambulanţei Sociale a Primăriei Sectorului 2 continuă să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 06.00, pentru a găsi persoane fără adăpost care habitează pe străzile din sectorul 2.
Cum arată, de fapt, Adăpostul Social de Urgenţă „Sfântul Pantelimon“?
Înfiinţat în anul 2006 şi situat pe şoseaua Pantelimon, la numărul 500, adăpostul are o capacitate de 54 de locuri, 24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi, dormitoare, săli de baie şi cabinet medical. El oferă primire în regim de urgenţă; găzduire pe o perioadă de trei luni; asistenţă medicală prin intermediul proiectului „Ambulanţa Socială“; orientare către ofertanţii de servicii sociale; sprijin pentru obţinerea actelor de identitate; asistenţă pentru obţinerea servicii