Meleşcanu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni.
"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc", precizează Meleşcanu.
Senatorul mai spune că amânarea luării unei decizii pe această temă ar putea afecta desfăşurarea normală a activităţii SIE, "instituţie care are un rol esenţial în asigurarea securităţii statului român, împreună cu partenerii din NATO şi UE".
"Am convingerea că echilibrul, pregătirea şi experienţa pe care le am în probleme de securitate internaţională îmi vor permite să mă achit în bune condiţii de o asemenea responsabilitate, la nivel naţional", se mai arată în declaraţia senatorului.
Teodor Meleşcanu precizează că, începând cu data de 27 februarie, s-a autosuspendat "pe o durată nedeterminată" din calitatea de membru al PNL. Şi Mihai Răzvan Ungureanu era membru PNL la momentul numirii sale la conducerea SIE şi s-a autosuspendat.
Teodor Meleşcanu urmează să fie audiat de comisiile parlamentare, marţi la prânz fiind deja programată şedinţa plenului Parlamentului pentru validarea noului director al SIE. Senatorul a deţinut, in trecut, funcţiile de ministru de Externe şi de ministru al Apărării.
Meleşcanu precizează, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că a primit propunerea de numire la conducerea SIE luni.
"Am acceptat această propunere considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de inf