Companiile vor recruta mâine viitori ingineri instruiţi conform nevoilor din industria românească, care au absolvit cel puţin un modul de studiu din cadrul proiectului PLM - Adaptor – Concepţia şi Proiectarea produselor şi/sau Simularea şi analiză folosind prototipul virtual.
roiectul PLM - Adaptor promovează parteneriatul între instituţiilede învăţământ superior şi firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educaţie şi formare profesională cu dinamica pieţei muncii. Pentru a răspunde cât mai bine cerinţelor de pe piaţa muncii din industrie, în prima fază a proiectului s-a realizat o cercetare a nevoilor din industrie şi s-a construit profilul ideal al noului angajat pentru corelarea pregătirii cu aşteptările angajatorilor.
De la lansare în noimebrie 2009, în centrul de instruire din Suceava, proiectul PLM –Adaptor a pregătit, prin cele patru module de studiu, peste 300 de studenţi pentru lucrul în departamentele de concepţie şi proiectare produse, simulare şi analiză folosind prototipul virtual, realizarea fabricaţiei digitale a produselor folosind prototipul virtual şi integrarea etapelor de dezvoltare, colaborarea în întreprinderea virtuală şi managementul documentaţiei tehnice despre produs.
„Studiul privind nevoile din industrie realizat la începutul proiectului a confirmat că vremurile în care un loc de muncă se obţinea prin absolvirea unei instituţii de învăţământ, şi cel mult câteva luni de experienţă au dispărut; companiile nu îşi mai permit costurile angajării de personal fără cunoştinţe şi competenţe. Prin programul PLM-Adaptor ne-am propus să îmbunătăţim calitatea profesională a proaspeţilor absolvenţi, iar prin Bursa Locurilor de Muncă dorim să acordăm fiecărui absolvent şansa de a cunoaşte companiile, de debuta favorabil în carieră”, a declarat Ionel Barbu, Managerul Proiectului şi directorul general ADA – the PLM Specialist. @