Printre cei trimişi în judecată sunt câte un deputat, ministru, preşedinte ANOFM, vicepreşedinte ANRP, preşedinte de CJ, vicepreşedinte Cj şi 29 de primari. Cele mai multe condamnări, 26, le-au primit poliţişti.
Bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezentat de procurorul şef Daniel Morar, a arătat că în 2011 au fost investigate şi trimise în judecată cauze complexe privind corupţia, săvârşite de demnitari, magistraţi ori persoane cu poziţii de conducere în adminstraţia publică şi locală. Munca procurorilor DNA a fost eficientă, materializându-se prin condamnări definitive pronunţate în dosarele de corupţie, dosarele vizând cele mai diverse cauze, cum ar fi cele de evaziune fiscală şi înşelăciune.
Mai multe persoane arestate şi trimise în judecată
Din bilanţul DNA pe 2011 aflăm că, pe fondul creşterii cauzelor aflate în instrumentare cu peste 13% (de circa trei ori faţă de anul 2005), a crescut numărul de rechizitorii cu aproximativ 6% (233 comparativ cu 220 în anul 2010 şi dublu faţă de anul 2005) şi a sporit semnificativ numărul de persoane trimise în judecată şi al inculpaţilor trimişi în judecată în stare de arest preventiv (numărul acestora din urmă a crescut cu 90%). De asemenea, a crescut şi numărul persoanelor juridice trimise în judecată (43 comparativ cu 3 în anul 2010).
Prejudicii de 333 milioane de euro
Jumătate din totalul persoanelor trimise în judecată au ocupat funcţii de conducere, control, demnităţi publice ori alte funţii importante (1 deputat, un ministru care este şi deputat, 1 preşedinte A.N.O.F.M. cu rang de secretar de stat, 1 vicepreşedinte A.N.R.P. cu rang de subsecretar de stat, 1 secretar general în Ministerul Sănătăţii, 1 subprefect, 1 preşedinte şi 1 vicepreşedinte de consiliu judeţean, 29 de primari, etc.) iar suma prejudiciilor reţinute prin rechizitorii a crescut consider