Cei de la French Bakery au venit cu o idee foarte buna, pe care tare ma mir ca nu au incercat-o mult mai multi pana acum, de vreme ce e vorba despre un concept foarte raspandit in tarile mari ale Europei si un model de business de succes. Scriu aici despre acele magazine cu produse alimentare (delicatese, de multe ori), in care poti sa te asezi la una dintre cele doua-trei mese cu cateva din produsele din galantare si cu un pahar cu vin in fata, sau chiar cu un fel sau doua de mancare simpla dar calda.
In tarile din Europa Occidentala gasesti la fiecare pas magazine de mezeluri si de branzeturi, mai mici sau mai mari, care au si cate o masa sau doua unde poti sa gusti din ce vezi in jur si sa iti alegi unul dintre cele cateva vinuri; sau invers, magazine de vinuri care iti dau sa gusti din sutele de sortimente langa o farfurie cu cateva bucatele de carne sau de branza.
Am vazut asa ceva si in Bucuresti, in cateva locuri. La Vinoteca Vinexpert din Piata Amzei poti sa-ti astamperi foamea in acest fel, daca esti grabit. La Grano si la Delicateria Traiteur, amandoua pe Putul lui Zamfir, din Dorobanti, poti primi si cateva feluri de mancare calda, o supa sau cateva feluri simple, gata facute. Cred ca modelul a fost preluat si de catre alte magazine de delicatese si am auzit ca ideea e bine primita de catre bucuresteni, de vreme ce unii se duc acolo ca la adevarate bistrouri, cu familia si cu copiii dupa ei.
Asadar, ideea celor de la French Bakery de a face asa ceva in Voluntari – Pipera mi se pare excelenta. In decembrie 2011 au deschis pe Iancu Nicolae, chiar vizavi de British School, un “ceva” pe care locuitorii zonei inca nu stiu sa-l numeasca printr-un singur cuvant sau printr-o sintagma neechivoca. Pana si cei de la French Bakery ocolesc “capcana”, de vreme ce nici chiar pe pliantul lor nu am gasit o denumire clara (nici macar printr-o formulare mai