Fie că vorbim de soiul verde sau roşu, lintea este un aliment complex, bogat în minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi zinc, vitaminele A, C, PP şi grupa B-urilor. De asemenea, conţine proteine şi fibre. Specialiştii spun că în această perioadă e bine să includem lintea în alimentaţie, fiindcă ne va ajuta să trecem mai ușor de iarnă și de schimbările de anotimpuri. Fie că vorbim de soiul verde sau roşu, lintea este un aliment complex, bogat în minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi zinc, vitaminele A, C, PP şi grupa B-urilor. De asemenea, conţine proteine şi fibre. Specialiştii spun că în această perioadă e bine să includem lintea în alimentaţie, fiindcă ne va ajuta să trecem mai ușor de iarnă și de schimbările de anotimpuri.
Lintea roşie are bobul mic, roşu- portocaliu, fierbe foarte uşor chiar se sfărâmă foarte repede, de aceea se pretează la realizarea supei cremă de linte şi a pastei aperitiv. Lintea roşie nu necesită înmuiere. În schimb, lintea verde, îşi păstrează forma după ce este gătită, fiind astfel ideală pentru salate sau garnituri. Totodată, se poate transforma uşor în piure şi astfel îmbogăţeşte supele.
"Datorită bogăţiei de substanţe hrănitoare, atât lintea roşie, cât şi cea verde oferă organismului o cantitate mare de energie, necesară mai ales iarna, când trebuie să facem faţă frigului. Lintea verde este foarte bogată în fier, element care stimulează producerea de energie termică în organism. Totodată, această leguminoasă asigură rezistenţă la efort şi este recomandată persoanelor în convalescenţă, datorită belşugului de substanţe hrănitoare. Consumată zilnic, lintea vine cu un alt punct forte: datorită conţinutului de magneziu, reduce riscul îmbolnăvirii sistemului cardiovascular şi ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Având un conţinut foarte scăzut de grăsimi, este indicată în alimentaţia persoanelor supraponder