Cum ar fi ca cineva sa stie tot timpul cand si pe cine suni, sa-ti cunoasca numarul de telefon si, mai mult, de unde suni? Ce-ar fi daca lista de clipuri vizualizate pe YouTube de tine ar fi cunoscuta, la fel ca persoanele cu care interactionezi pe Gmail, fara ca tu sa ai dreptul sa optezi impotriva acestor lucruri?
Sefi de justitie din 36 de state din SUA se arata ingrijorati privind implicatiile pe care noile politici de confidentialitate ale Google le-ar putea avea, in special pentru oficiali ai guvernelor lumii dar si asupra utilizatorilor de smartphone-uri Android, scrie presa internationala. Sa fie acesta inceputul unui razboi “anti Google”, la nivel mondial?
Intr-o scrisoare deschisa cu ton foarte aspru (citeste PDF ) adresata lui Larry Page, CEO Google, oficialii pun sub semn de intrebare daca Google este cu adevarat interesat de viata privata a utilizatorilor sai, spunand ca schimbarile vor forta internautii sa impartaseasca o cantitate foarte mare de date personale fara a avea posibilitatea de a opta impotriva acestui lucru.
Scrisoarea deschisa este doar cel mai recent pas, si poate cel mai dramatic, intr-o serie de ingrijorari exprimate de comunitatea online-ului mondial. Google a anuntat recent ca va implementa o singura politica de confidentialitate pentru toate produsele sale.
Sub noua politica ce va intra in vigoare de la 1 martie, Google va combina datele utilizatorilor de la servicii precum Youtube, Gmail sau Google search si va crea un singur profil pentru fiecare utilizator al acestor servicii.
Google spune ca noua politica de confidentialitate este mai redusa ca dimensiuni, mai usor de inteles si va permite companiei sa livreze servicii mai bune si mai usor targetabile ale produselor salse. Totodata compania mai spune ca utilizatorii care nu sunt de acord cu aceasta noua politica, pot pur