Cu circa 15.000 euro poţi avea un bancher privat ce te va ajuta să-ţi gestionezi banii. Sursa: SHUTTERSTOCK
Circa 15.000 de euro, plasaţi în depozite la Bancpost, de exemplu, sunt suficienţi pentru a avea acces la instrumente de investiţii sofisticate şi la un bancher personal. Acesta te va contacta când apar plasamente noi sau pentru a-ţi oferi consiliere de specialitate.
Plasamente speciale
Fonduri mutuale listate pe bursa din Luxemburg, produse de tipul "dual curency", sau obligaţiunile de stat sunt plasamente la care au acces clienţii personal banking de la Bancpost. La BCR, cei cu peste 40.000 de euro pot cumpăra obligaţiuni de stat sau corporatiste sau pot investi în depozite sofisticate.
Limita minimă de la care dispui de un bancher privat este, însă, 200.000 de euro, sumă care te plasează în clasa private banking-ului, superioară personal banking-ului.
Cu active de peste 100.000 de dolari, clienţii Citibank investesc în acţiuni şi obligaţiuni pe 35 de pieţe financiare şi în peste 400 de fonduri de investiţii. Suma le conferă statutul de client private banking şi acces la bancher personal.
Investiţii conservatoare
În criză, clienţii s-au îndreptat în special spre plasamente sigure. "Clienţii Unicredit Ţiriac Private Banking au investit în special în fonduri de investiţii cu portofolii de obligaţiuni corporatiste şi în fonduri cu expunere de acţiuni pe piaţa americană", a spus Anca Eremia, director private banking în cadrul băncii. În cazul Citibank, "în ultimul timp a crescut interesul faţă de produse structurate, instrumente cu venit fix şi diversificarea în mai multe monede", spune
Luis Tomassoni, director retail Citibank România.
Şi deşi sunt vremuri grele, afacerile cresc pe acest segment. BCR a înregistrat în 2011 o creştere cu 32% a activelor administrate, p