"Când creşte temperatura de afară, corpul se adaptează şi reduce activitatea tiroidei. Pielea este mai uscată şi îşi pierde din elasticitate, pot apărea simptome precum paloarea şi chiar depresia sau aşa-numită astenie de primavară. Un alt efect pe care îl poate avea începutul sezonului cald este dezechilibrul hormonal, care, pe fondul depresiei, poate duce la îngrăşare. Din această cauză, femeile sunt mai afectate decât bărbaţii şi, în prima jumătate a primăverii, există posibilitatea acumulării kilogramelor", spune Cori Grămescu.
Cel mai important în această perioadă a anului este să-şi schimbi alimentaţia, dar să faci şi ceva exerciţii fizice.
"Din primele zile în care temperatura trece de -5 grade, trebuie să reducem grăsimile animale (carne, brânză telemea, caşcaval, unt) şi carbohidraţii simpli (pâine, orez, cartofi, dulciuri) şi să adoptăm o alimentaţie bazată pe spanac, urzici, ceapă verde, ţelina, salată verde, carne slabă de pasăre, peste, iaurt, sana, caş, urdă. De asemenea, sunt recomandate fructele de sezon: citrice (mandarine, portocale), papaya sau ananasul proaspăt", declara Cori.
"Ca şi antrenamente, este important să facem antrenamente cardio ca să pornim tiroida şi să consumăm grăsimea. Trebuie să venim de 3-4 ori pe săptămână la sală, ca să avem rezultate vizibile până în vară şi să facem masaj de 1-2 ori pe săptămână. De asemenea, e important să facem exerciţii cu greutatea corpului sau cu greutăţi mici, pentru a menţine un tonus muscular bun", a încheiat Cori Grămescu.
Păstrează-ţi silueta până la adânci bătrâneţi mâncând sănătos! Cori Grămescu îţi spune ce alimente trebuie să mănânci
"Când creşte temperatura de afară, corpul se adaptează şi reduce activitatea tiroidei. Pielea este mai uscată şi îşi pierde din elasticitate, pot apărea simptome precum paloarea şi chiar depresia sau aşa-numită